Cairn Terriër van Ostadeshof

Welkom op de site van Cairn Terrier kennel van Ostadeshof. We hebben twee Cairn Terriers,  Skunck en Casey, af en toe fokken we nestje pups. Wij zijn al vele jaren lid van de Nederlandse Cairn Terrier Club en uiteraard fokken wij uitsluitend volgens de regels van de NCTC en eisen van houden van honden (voorheen de Raad van beheer.) Wij vinden het belangrijk om een raszuivere, gezonde, vrolijke en mooie  Cairns te fokken en tevens met een goed karakter. Onze Pups groeien op in onze huiskamer en worden goed gesocialiseerd met alledaagse geluiden, situaties, andere huisdieren en kinderen.

Over onze honden

Momenteel zijn hier de Cairn Terriër Skunck en Casey en onze lieve Shar-pei Coco. De honden zijn vooral voor

de gezelligheid in en rondom het huis. Daarnaast zijn ze ook nog eens waaks, wat hier buitenaf goed uitkomt,

zodat we horen of er bezoek komt.

Skunck is onze derde Cairn Terriër. Hiervoor hebben we Bo en Boobsy gehad. Bij Bo hebben we een nestje gehad, waaruit Boobsy kwam. Met Boobsy hebben we niet gefokt. Nadat Boobsy overleden was, hebben we in 2012 een nieuwe Cairn genomen: Skunck.  Bij Skunck hebben we in Januari 2015 haar eerste nestje gehad. Hieruit kwamen zes mooie pups, waarvan 5 reutjes en 1 teefje.  De reu waardoor ze is gedekt was Kiokas Handyman (Hugo), van W. Keimpema zie haar site over Cairn Terriers: Jump for Joy.  Op 7 april 2016 is Skunck’s tweede nestje geboren. Chief, Conner, Collin, Cloony, Chloé, Caya en Casey. Allen hebben een goed huisje gevonden! Casey is bij ons gebleven, voor nieuw leven in de brouwerij! Ook deze keer was Skunck gedekt door Hugo. In 2020 heeft Casey 6 prachtige pups gekregen, Marvelous Macey, Maximus, Morris Kay, Mysterious Mans, Magic Megan en Misty Marly die in september naar hun nieuwe baasjes zijn verhuisd. Vader van het nestje was Jump for Joy’s Jackpot ( Vegas).

Citaat vanaf de nctc.nl site:

“De Cairn Terriër is een kleine, opgewekte, vrolijke hond, een expert in het uitdenken van kattenkwaad. Hij maakt altijd een levendige indruk. De Cairn straalt blijheid en enthousiasme uit. Niets van wat er om hem heen gebeurt ontgaat een Cairn. Karakterestiek voor de Cairn is de eigenwijsheid en eigengereidheid waarmee hij door het leven dartelt: de eigenwijze, zelfstandige boskabouter.” Alle informatie over Cairn Terriërs is te vinden op de Nederlandse Cairn Terriër Club site.
Melkveebedrijf Heilersig
© Melkveebedrijf door Emmy Heilersig, 9-3-2021

Onze honden

Skunck sneeuw febr. 2015 Skunck Waddenzee Lauwersoog 7-2-2016 Coco gefotografeerd door Jan Gerber Markelo
Eerste nestje Skunck: Bas, Sylke, Spikey, Kaj, Cobus en Hunter.
Puppyfolder Puppyfolder NCTC NCTC
Link naar de Nederlandse Cairn Terrier Club
Puppyfolder van de NCTC

Skunck

Coco

Casey
2020 nestje Casey MarvelousMacey Maximus, Morris Kay Mysterious Mans Magic Megan Misty Marly